EEN FRANSMAN REIST NAAR ISTANBUL

DE ONDERNEMER

Het verhaal van Atelier Rebul begint in 1895 met Jean Cesar Reboul, een jonge Franse apotheker, die betoverd werd door de unieke mix van traditionele mystiek en moderne dynamiek van Istanbul. Onderweg naar Trabzon, werd Istanbul zijn onverwachte bestemming en de geboorteplaats van zijn droom.

In de levendige straten van Beyoğlu, in de schaduw van Rue de Pera, vond Jean de ideale plek om een van de eerste apotheken van Turkije te openen: de Grande Pharmacie Parisienne. Deze apotheek werd niet alleen een kruispunt van culturen en ideeën, maar ook een testament van Jean's ondernemersgeest en visionaire denken.

Zo legde Jean Cesar Reboul in Istanbul de fundamenten voor wat later Atelier Rebul zou worden, waarbij hij een nalatenschap van innovatie en schoonheid creëerde die tot op de dag van vandaag voortleeft.

LEREN AAN DE VOETEN VAN EEN MEESTER

DE STAGIAIR

Kemal M Derrişoğlu, een jonge student aan de Universiteit van Istanbul, was gefascineerd door Jean Reboul's expertise als apotheker. Vastberaden om van de beste te leren, nam hij de uitdaging aan om Frans te leren, een cruciale stap om bij de Grande Pharmacie Parisienne te kunnen werken. Deze ambitie markeerde het begin van een vruchtbare samenwerking. Kemal, oorspronkelijk Jean's leerling, evolueerde al snel tot een sleutelfiguur in het ontwikkelen van innovatieve producten en methoden, en droeg zo bij aan het vormen van de nalatenschap van Atelier Rebul.

Kemal's Keuze en Opkomst tot Partnerschap

VAN STAGIAIR TOT PARTNER

Na het voltooien van zijn studie aan de Universiteit van Istanbul, stond Kemal Derrişoğlu voor een belangrijke beslissing. Hij wees een aantrekkelijk aanbod van de regering af om zijn passie in de farmacie naast Jean te blijven volgen. Hun gedeelde nieuwsgierigheid en liefde voor het vak leidden tot de ontwikkeling van baanbrekende producten en technieken.

In 1936 werd deze vruchtbare samenwerking bezegeld toen Jean Kemal uitnodigde om volwaardig partner te worden, wat resulteerde in de hernoeming van de apotheek naar Kemal en Rebul Pharmacy. Deze stap was een keerpunt en bevestigde Kemal's cruciale rol in de apotheek. In 1938, als laatste eerbetoon aan zijn mentor en leraar, hernoemde Kemal de apotheek nogmaals, ditmaal naar Rebul Pharmacy, daarmee het nalatenschap van Jean Cesar Reboul en hun gezamenlijke inspanningen voor altijd verankerd in de geschiedenis.

DE LEGENDARISCHE LAVENDEL / EEN ICOON IS GEBOREn

REBUL LAVANDA

In 1938 creëerde Jean Cesar Reboul REBUL LAVANDA, een Eau de Cologne gemaakt van lavendel uit zijn eigen tuin. Deze geur werd snel een icoon in Istanbul, geliefd om zijn verfijnde aroma en als teken van status. Rebul Lavanda werd een essentieel element in de identiteit van de voorname man en een begeerd cadeau voor speciale momenten, waarmee het de reputatie van de apotheek versterkte en een nalatenschap werd die generaties lang gekoesterd is.

DE ORIGINELE FARMACIE BESTAAT VANDAAG NOG

DE REBUL APOTHEEK

In 1939 maakte Jean Cesar Reboul de beslissing om terug te keren naar Frankrijk, waarbij hij zijn geliefde apotheek toevertrouwde aan Kemal. Deze apotheek, die nu staat als een historisch monument in Beyoğlu, blijft een toonbeeld van innovatie en kwaliteit. Het is een levend bewijs van Atelier Rebul's langdurige toewijding aan gezondheid en schoonheid, en blijft tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie en trots.

DE ICONISCHE STATUS IS VERZEGELD

GOUDEN MEDAILLE

Het jaar 1981 markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van Atelier Rebul, toen Rebul Lavanda een gouden medaille ontving van het International Beauty Products Quality Control Center. Deze onderscheiding bevestigde niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van ons kenmerkende product, maar erkende ook onze toewijding aan het vervaardigen van superieure schoonheids- en gezondheidsproducten. Dit was een moment van trots en bevestiging van onze expertise in de beauty-industrie.

MEER DAN EEN EEUW VAN TOEWIJDING

UNIEKE BAND

Sinds 1895 is Atelier Rebul toegewijd aan het vervaardigen van huidverzorgings- en geurproducten van hoge kwaliteit. De rijke kennis die we in meer dan een eeuw hebben opgebouwd, is met zorg van generatie op generatie overgedragen. Als voormalige lokale apotheek hebben we een unieke band met onze klanten ontwikkeld, waarbij we sommige families al decennialang bedienen. Deze lange geschiedenis weerspiegelt onze diepe loyaliteit aan onze klanten, waarbij we ons blijven inzetten om aan hun persoonlijke behoeften te voldoen met een onwankelbare toewijding aan kwaliteit en zorg.

DE FARMACIETRADITIE BLIJFT LEVEN

KWALITEIT EN VERTROUWEN

Voortbouwend op een erfgoed van 125 jaar, combineert onze collectie de puurheid van natuur met wetenschappelijke precisie. Geïnspireerd door de visie van "Kwaliteit en Vertrouwen als ons Belangrijkste Erfgoed", ontwikkelen we producten die betrouwbaarheid met zintuiglijke rijkdom verenigen, getrouw aan onze diepgewortelde farmaceutische traditie.

ELK INGREDIËNT HEEFT EEN DOEL

ESSENTIËLE VERBINDING

Bij Atelier Rebul geloven we in een diep verband tussen natuur en farmacologie. Onze expertise in kruidenextracten en onze apotheekwortels stellen ons in staat om de juiste natuurlijke oplossingen te vinden voor diverse gezondheidsvraagstukken. We vertrouwen op traditionele farmaceutische technieken, zoals het gebruik van vijzels en stampers, om veilige en effectieve formules te creëren met een hoog natuurlijk gehalte. Onze toewijding aan 100% vertrouwen en transparantie is weerspiegeld in meer dan 1.500.000 formules die we sinds 1895 hebben ontwikkeld, allemaal gebaseerd op de waardevolle kennis die we door de jaren heen hebben verzameld.

GEKOZEN UIT ELKE HOEK VAN DE WERELD

TIJDLOZE EXPERTISE

Onze collecties benadrukken onze toewijding aan natuurlijke, effectieve ingrediënten, ondersteund door wetenschappelijke expertise. Dit geldt voor onze huid- en haarverzorgingsproducten, rijk aan essentiële levende prebiotica en probiotica, en evenzeer voor onze home producten. Onze colognes bevatten ingrediënten zoals rozen uit Isparta, jasmijn uit Italië, en lavendel uit Grasse, zorgvuldig gekozen van over de hele wereld.

Vrij van parabenen, minerale olie en ftalaten, zijn onze producten veilig en van hoge kwaliteit. Ons doel is het welzijn en de schoonheid van onze klanten te verhogen, of het nu gaat om huid- en haarverzorging of om het creëren van een aangename thuisomgeving.