Voorop in duurzaamheid: De vooruitgang van Atelier Rebul

Bij Atelier Rebul geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om in elk opzicht een leefbare wereld na te laten aan toekomstige generaties. Wij zetten ons in om de continuïteit van ecosystemen te waarborgen en deze door te geven aan de toekomst.

Daarom hebben wij van duurzaamheid een topprioriteit gemaakt in al onze activiteiten. Onze duurzaamheidsinspanningen zijn gericht op verantwoorde consumptie en productie, en op het aanpakken van genderongelijkheid, die alle deel uitmaken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Wij hebben de 3 R's van schoonheid geïnternaliseerd: Refill, Reuse, Reduce

Wat hebben we tot nu toe gerealiseerd?

100% Hernieuwbare Energie

In onze nieuwe fabriek die we in Çerkezköy Organized Industrial Zone hebben geopend, gebruiken we sinds mei 2022 100% hernieuwbare energie.
Wij werken ook aan de "Berekening en rapportage van koolstofvoetafdrukemissies op vestigingsniveau" en streven naar minimaal 20% energiebesparing door het gebruik van warmteterugwininstallaties.

Cruelty Free Certificaat

Bij Atelier Rebul, zijn wij trots dat wij officieel het Cruelty-Free Certificaat behaalden. Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om alle schade aan dieren te minimaliseren en ethische praktijken in onze industrie te bevorderen. Door te kiezen voor cruelty-free producten, kunt u zich goed voelen over uw aankoop wetende dat geen dieren werden geschaad in het proces.

Refillable Project

Vanaf juni 2022 gebruiken we navulverpakkingen voor onze handzepen die vervaardigd zijn met 78% minder plastic dan standaardverpakkingen.

Gendergelijkheid

Bij Atelier Rebul zijn we toegewijd aan het bevorderen van gendergelijkheid en het versterken van vrouwen. Als onderdeel van deze inspanning zijn we een partnerschap aangegaan met de bekende NGO, ÇYDD, om de opleiding van 6 vrouwelijke studenten die scheikunde of chemische technologie studeren te ondersteunen tijdens het academiejaar 2020-2021. Ons doel is vrouwen aan te moedigen en te steunen om leiders in de cosmetica-industrie te worden, en ervoor te zorgen dat zij zich gesteund voelen in hun carrièrekeuzes. We zullen positieve actie blijven ondernemen om gendergelijkheid te bereiken en alle vrouwen in ons bedrijf en binnen onze sector te versterken.

Seed ball project

Het Seed Ball-project van Atelier Rebul is een initiatief dat gericht is op het bevorderen van aanplant en duurzame ontwikkeling. De zaadjes worden bedekt met een mengsel van klei, poedermeststof en verschillende mineralen, de seed balls worden gemaakt door vrouwen die in de buurt van de aanplantgebieden wonen en lijden onder inkomensongelijkheid. De ecoDrones zijn onlangs ontwikkelde onbemande luchtvaartuigen die zaadjes kunnen afleveren op een grote oppervlakte, hun gemiddelde aanplantgebied is gelijk aan 12 voetbalvelden voor 150.000 seed balls.

Cijfers die tellen

Onze initiatieven weergegeven in cijfers.
500.000
Bomen geplant
100.000+
Gerecycleerde Verpakkingen